SORRY – INGEN POWER HÖSTMARKNAD!

26 oktober hade vi ”normalt” träffats i Vara i Västergötland för en ”god tradition” sedan 20 år: POWER HÖTSTMARKNADEN. Men 50 personer max gäller fortfarande (500 sittande..) och det funkar tyvärr inte. Vi är bedrövade för Höstmarknaden ha varit en fantastisk mötesplats på förvintern. Supertråkigt för Power Meet, alla trogna säljare och alla trevliga entusiaster. Vi får se framåt mot POWER Vårmarknaden i Lidköping i slutet av mars 2021. Det är nu ungefär 6 månader dit och VARDAGEN/DET NORMALA måste va tillbaka i Sverige då!!

- Det får vara 3.500 personer inomhus på GK:s i Ullared och enorm trängsel på Sveriges turistorter. Men 51 personer ute på gigantiska Emmaboda Flygfält är förbjudet. Reglerna är fullständigt galna säger Kjelle Gustafson som är ordförande i American Car Club Sweden med närmare 16.000 medlemmar.

- Evenemangsarragörer har att välja mellan att gå i konkurs eller riskera 6 månaders fängelse för "otillåten allmän sammankomst", säger Kjell Gustafson.

- Det kan stå 800 bilar på en IKEA parkering utan tillstånd men om vi träffas med dubbelt avstånd mellan bilarna är det kriminellt. Det är helt galet!

- Detta drabbar inte bara arrangörer av arrangemang av alla tänkbara typer. Företag som hyr ut ljudanläggningar, toaletter, staket etc etc går i graven ett efter ett.

- Vi har full respekt för Corona-virusets härjningar men förklara varför det kan va 1000 personer på stora ICA Maxi köpcenter INOMHUS eller sitta 200 personer på en restaurang medan polisen aktivt jagar arrangörer som har 51 personer på sina event.

- Fortsätter detta har snart inte bara Gröna Lund, Liseberg, festivaler, Tele2 Arena med flera kastat in handduken. Vanliga marknader typ Kiviks Marknad blir inte av, motorbanorna blöder också.

American Car Club Sweden är helt beroende av inkomster från bilträffar och marknader. Hittills har vi fått ställa in 6 sådana och vi ser inget slut i höst eller vinter heller.

Comments are closed.